Friday, May 12, 2017

Ote Paloman elämäntapakonsulttiblogista

Sarjassa tarpeettomia, hyödyttömiä ja itsekeksittyjä oman minän esilletuomiseen kehitettyjä ammatteja : elämäntapakonsulttiblogaaja.
Jaha, mutsi on keksinyt miten voi alkaa neuvoa kaikkia muitakin ja puuttua jokaisen elämään, ei ainoastaan minun. (pojan kommentti uudesta ammatistani)
Miten paljon hyödyttömiä ammatteja ja miten paljon rahaa pyörii niiden ympärillä.

Kaikki nää elämäntapacoachit joutaisivat vaikka sairaala-apulaisiksi ja tytöpaikkaergonomit vaikka hoitamaan vanhuksia. (paluu pohjois-koreaan ja gulageihin ?)
***
Kateus vie kalatkin vedestä?
Vai tavallista maalaisjärkeä?
Vai happamia sanoi kettu.
(Lapseni joka on hurahtanut Karl Marxin oppeihin sanoo että nää jutut ovat jo kauan olleet sosialistien tiedossa eikä ehdotukseni olisi mitään uutta. Tosin koska koko oikeistoliberaalinen etablengimangi hyppää kattoon tasajalkaa ja kohdistaa tankkien piiput sinua kohti jos uskalllat älähtääkään jotain tämänsuuntaista, ajatus on tuhoon tuomittu)
Noniin, takaisin kurpitsanviljelyn salaisuuksiin. Tomaatitkin kasvavat ja viihtyvät ja raakileet kasvavat sisäruukuissa. Kolmas kylmä ja kuiva kevät menossa ja kohta voi alkaa harkita kasvualueiden uudelleen luokittamista, koska alue nelosen kasvit ei ehdi enää maahan ennen kesäkuun alkua ja ne ei ehdi valmistua, kukkia ja siementää ennenkuin syksy on käsillä. Kasvihuone olisi ainoa ratkaisu näillä leveysasteilla Kuka sitten sitä jaksaa vahtia koko kevään ja kesän.




Ulkona pihalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Lumi nyt poissa ja kevät ottaa varovaisia beibiaskeleita . Hedelmäpuissa on silmuja. Pihlajassa samoin. Koivunlehdet jotka olivat jo kellastumassa viime päivien kylmän rintaman pakkasöissä ovat vihertymässä uudelleen. Luonnon herääminen ja elämän jatkumo on prosessi joka voi hidastua mutta sitä on vaikea pysäyttää. Ei edes Hallan jäätävät sormet pysty nipistämään kaiken luonnon halua elää uudelleen.







Koska kesävettä ei ole vielä avattu olemme ottaneet kasteluvettä sangoilla kaivosta.


No comments:

Post a Comment