Thursday, May 18, 2017

Kevään lempeät sateet ja auringon suudelmat
ovat herättäneet eloon luonnon sekä pihassa että puutarhassa.
Herne on maassa, kurpitsat. kurkut, tomaatit samoin. Suurin tomaateista tosin putosi ylösalaisin punssiverannan lattialle multineen päivineen mutta siivosimme sen takaisin ruukkuunsa ja asetimme sen pöydälle. Mansikka on myös verannalla.  Teimme kompostipedin kurpitsoille ja istutimme pattypanit ulkolaitaan, mutta niistä ainakin yksi meni poikki. Hyvin ovat hauraat varret. Pattypanien viereen istutimme butternut squashit, jotka ovat talvikurpitsoja. sisemmälle tuli rivi zucchineita eli kesäkurpitsoja ja kaikkein sisimmäksi rivi kurkkua. Kaikki valmiita taimia. Kastelin ne hyvin ja nyt jäämme jännityksellä odottamaan josko ne juurtuvat.
Tomaatit istutimme lähelle verannan etelänpuolista seinää, jossa on kaksi parvekelaatikkoa takorautakehyksissä. Jos tomaatit tarvitsevat myöhemmin tukea ne voi sitoa laatikoiden kehyksiin.
Hernettä kylvin vain kaksi riviä, osa silpohernettä, osa sokerihernettä. Kunhan ne itävät jatkan hernemaan asuttamista.




Tulppaanit rapun vieressä ovat heränneet täyteen loistoonsa. Ruohomatolla kukkivat kevätesikot ja helmihyasintit ovat levinneet todella paljon eteläiseen kukkapenkkiin keittiön ikkunan alle. Kylvämistäni kesäkukista (mix) jotka hajoitin pikkupadasta jasmikkeen alle on jo ilmestynyt ketotädykkeitä kukassa. Kirsikkapuussa on kukannuput.
Kevät on todella ihanaa aikaa.

No comments:

Post a Comment